Hippi-Elmeri ja avustaja (vaimo) tekivät keskiolutvetailun. Vetailussa olivat mukan Lapin Kulta III, Karhu III, Karjala III sekä pääsiäisestä jäänyt Mämmiolut III. Kaikki oluet olivat siis kolmannen veroluoka oluita ja marketista ostettuja puolen litran tölkkejä. Poikkeuksen teki Mämmiolut, joka oli puolen litran ruskeassa lasipullossa. Arvosteluasteikko on 1-5 tähteä.

Lapin Kulta III

Avustaja: Lasiin kaadettuna  syntyi paljon vaahtoa, joka kuitenkin haihtui nopeasti pois. On meripihkan värinen, vaalea lager. Maku on vähän vetinen eikä juuri ollenkaan humalainen. Jälkimaku on hieman mallasmainen. Perusolut joka sopii ruokailun yhteydessä. Sopii paistetun makkaran ja grilliruoan kanssa. Ei sovellu seurusteluolueksi, eikä oikein muutenkaan. Ei ollenkaan minun mieliolut, on liian vetinen eikä ole luonnetta ollenkaan. Arvosana oluelle 2 tähteä.

Hippi: Vaahto vaaleaa ja haurasta. Maku on mieto ja vetinen. Hieman vehnäinen jälkimaku ja kevyesti humalainen. Tuoksuu hieman spriiltä ja lakkabensiiniltä. Mainostaa itseään raikkaaksi ja täyteläiseksi. Hipin mielestä ei ollenkaan täyteläinen, mutta raikas kylläkin. Parin tölkin jälkeen humalainen jälkimaku vahvistuu. Lapin Kulta oli vielä kaksikymmentä vuotta sitten Hipin mieliolut, mutta joko Hipin maku on muuttunut tai olut on miedontunut. Ei aivan paras olut enää. Sopii hyvin kuitenkin kymppikassiin. Tavallinen liukuhihnalager. Arvosana Lapin Kullalle 3 tähteä.

Karhu III

Avustaja: Vaahto täyteläisempää. Väriltään meripihkan värinen, mutta huomattavasti tummempi kuin Lapin Kulta. Maku on roteva ja enemmän humalainen. Jälkimaku on täyteläinen. Erittäin hyvä saunakalja. Karhun kanssa sopivat maisteiset liharuoat. Arvosana 3 tähteä.

Hippi: Pehmeä ja täyteläinen maku. Väri tumma, hieman kupariin tai pronssiin vivahtava. Täyteläisen maun lisäksi myös tuoksu on täyteläinen. Jälkimaku suklainen. Pitkinä huikkina alkaa pikkaisen närästämään. Hyvä olut illanviettoon. Hipin mieliolut suomalaisista oluista. Arvosana 4 tähteä.

Karjala III

Avustaja: Vaahto vähäistä (mistä lie johtunut). Väri on vaalea ja tuoksu hartsimainen. Maku on mieto ja keskitäyteläinen. Maussa häiritsee hieman metallimainen terävyys. Hyvä saunaolut. Sopii suomalaisten ruokien  kanssa. Avustajan mielestä parhaita suomalaisia oluita. Arvosana 4 tähteä.

Hippi: Maku ei ole Hipin mieleen. Olut on liian jotain, mikä antaa huonon maun oluelle. Hipin mielestä yksi huonoimmista suomalaisista oluista. Myös Hipin mielestä jokin terävä maku on oluessa. Karjala menee, jos muuta ei ole saatavana. Arvosana 2 tähteä.

Mämmiolut III

Hippi: Väriltään hyvin tumma. Maku on lähes samanlainen kuin Guinnesissa. Vahvasta maltainen ja hyvin täyteläinen. Oluessa ei maistu mämmi lainkaan, vaan hyvä oluen maku. Ehkä kuitenkin hieman tunkkainen olemus, mutta samalla myös kohtuullisen raikas. Erittäin hyvän makuinen. Ei sovellu ruoan kanssa. Olut täyttää mahan hetkessä sen verran täyteläistä tavaraa olut on. Erittäin hyvä. Arvosana 4 tähteä.