Nämä helteet ovat vieneet kaikki voimat Hipiltä. HippiE ei ole jaksanut kirjoittaa pitkään aikaan, kun suoraan sanoen hermo menee näissä helteissä. Hippi odottaakin jo viileitä syksyilmoja ja marjojen ja sienien kypsymistä. Mustikkasato taitaa jo olla parhaimmillaan, mutta vielä HippiE ei ole päässyt metsään mustikoiden perässä.

Kirjarintamalla Hippi on lukemut kovasti koulukirjoja, mutta myös kaunokirjallisuutta on tullut luettua. Realistisen romanttisoitu kuvaus 1800-luvun Pietarista on ollut työn alla. Nikolai Gogolin Nevan valtakatu on ihan kiva pikkuromaani tai pitkä novelli, ihan miten vain. Gogolin hehkutus venäläisestä kaupungista on lähinnä ajankuvausta ja sitenhän historiaa siirretään tuleville polville. Kovasti romantisoiden pietarilaisista ja Pietarista Gogol kirjoittaa.

Lintubongarina HippiE on taas tänäkin kesänä ollut. Viime kesän tähtibongaus oli meriharakka ja tämän kesän bongaus on tähän mennessä ollut pikkutylli. Tänä kesänä ei ole ollut vielä lainkaan kottaraisia, viime kesänä niitä löytyi pihamaalta kohtuullisen paljon. Haapanan poikasia on ollut paljon rannoilla. Tosin lokit ja varikset ovat pienentäneet kantaa tehokkaasti. Eräällä haapanalla oli seitsemän poikasta ja nyt parin viikon jälkeen enää kaksi. Petolaiset ovat vieneet haapanarukan pienoiset manan majoille.