Olipa hieno syyspäivä tänään. Aurinko paistoi ja oli lämmintä, vaikka vähän viileä aamu. Oli kiva herätä, kun ikkunasta paistoi aamuaurinko sisään. Tuota kokemusta en olekaan päässyt vähään aikaan kokemaan. Sadetta ja pilviä on piisannut pitkin syksyn alkua.

Luontorintamalta Hippi-Elmeri bongasi tänään valtavan määrän kurkia muuttopuuhissa. Kurjet olivat neljässä eri aurassa ja pienin auroista oli noin 40 kurjen kokoinen ja suurin auroista oli ehkä yli sadan linnun kokoinen. Oli aika vaikuttava näky. Tämä pienempi auroista otti uuden suunnan ja järjestyi uudelleen auraksi. Oli hienoa nähdä, miten luonto on järkännyt tämänkin asian. Jollakin ihme vaistolla nuo linnutkin pärjäävät muutoissaan.

Hippi on ollut nyt kuukauden verran niin tiiviisti työelämässä kiinni, että kirjallisuusharrastus on jäänyt vähemmälle. Hippi on tehnyt yli 50 tuntia viikossa töitä, eli kiirettä on pitänyt. Nyt lupaan parantaa tapani ja keskittyä myös kirjallisuuteen. Iltaisin ei vaan enää jaksa töiden päälle ottaa kirjaa esiin ja pohtia syntyjä syviä.

Olen kuitenkin ostellut uusia kirjoja tulevia lukuhetkiä varten. Sampolan kirjasto myi Hannu Salaman neljä kirjaa 50 senttiä kappale. Täytyihän ne ostaa pois. Tapausten kulku, Ottopoika ja vielä pari muutakin kirjaa vaihtoi omistaa kahdella eurolla. Lisäksi ostin jostakin alennusmyynnistä Salaman Se tavallinen tarina - teoksen. Sen voikin laittaa kirjahyllyyn, kun on kerran kaupasta ostettu ja on ilman kirjaston leimoja ja merkintöjä. Hannu Salaman on hyvä kirjailija. Ostin tuon Tapausten kulku - romaanin jo 80-luvun puolivälin paikkeillla Keravan Anttilasta, sen kun sai 10 markalla. Yritin lukea kirjaa, mutta ei auennut teksti silloin. No Hippi oli tuolloin kakskymppinen pojan koltiainen, jolla oli muut mielessä kuin realismi.

Alennusmyynnistä jäi myös pari Joni Skiftesvikin kirjaa ja Sampolasta löysin myös Tuulen poika - teoksen. Siinä on tarinoita ja luin tuon teoksen joskus reilu parikymppisenä ja silloin se teki vaikutuksen. Teos oli jotenkin rauhoittava kokemus. Enää en muista mikä kirjassa oli sellaista, että nyt tuli ostettua se myös itselle. Ehkä paluu Hipin menetettyyn nuoruuteen alkaa näin kirjojen kautta.

Nyt Hippi alkaa väsyä ja kun vanha Hippi alkaa väsyä, niin silloin pitää mennä nukkumaan, (Vanha viidakon sanonta). Huomenna on taas työntäyteinen päivä ja se siitä. Nyt pehkuihin.