Hippi Elmeri on pohtinut taas omaa mielenmaisemaansa. Hipin aivot nyrjähtivät muutama vuosi sitten, kun näin Pirates of the Caribbean - elokuvan. Nyt olen käynyt katsomassa kaikki kolme jaksoa ja olen pitänyt aivan suunnattomasti niistä. Hipin aivot ovat muuttuneet nyt vanhalla iälläkin suuntaan, jossa kaikenlaiset menninkäiset, maahiset, kakkiaiset, ihmissudet, vampyyrit, zombit ja vaikka mitkä muut fantasian ja mielikuvituksen tuotteet ovat alkeneet kiinnostamaan. Tämä kiinnostus on jopa siinä mielessä outoa, että nuo oliot kiinnostavat huolestuttavan paljon. Hippi Elmeri on ilmeisesti taantumassa takaisin teini-ikään, tosin Hipin teini-ikään eivät kuuluneet zombit vaan ihan aidot juoppohörhöt.

Nämä oliot ja kummajaiset ovat todella kiinnostavia. Psykologiasta tuttu katharsis-ilmiö syntyy Hipissä lähes aina kun erilaisia ihmissusia ja mörköjä on elokuvissa tai kirjoissa. Tämä on sinänsä outoa, sillä en koskaan ole pelännyt katsella kauhuelokuvia tai muita outoja asioita. Hippiä on lähinnä huvittanut kauhuelokuvien lapsellisuus ja säälittävyys. Nyt Hippi onkin huolestunut omasta mentaalihygieeniasta, koska mielikuvituksen luomat oliot ovat todellakin saaneet jotakin aikaan paatuneessa taide-elokuvan ja - kirjallisuuden ystävässä.

Viimeisin peikkokokemus oli lauantaisessa Harry Potter - elokuvassa Azkabanin vanki. Siinä ankeuttajat ja opettaja, joka muuttui ihmissudeksi olivat parasta, mitä elokuva tarjosi. Elokuvan ankeuttajat ja ihmissusi todella saivat jonkin värähtämään Hipin sisäisessä maailmassa. Mistä ihmeestä tämä lähestulkoon liiallinen kiinnostus näihin mielikuvituksen ilmiöihin johtuu. Outoa se on siinä mielessäkin, että Hippi ei juurikaan ole lukenut fantasiakirjallisuutta. Sen sijaan elokuvat fantasiasta ovat enemmänkin kiinnostaneet. Ehkä se on visuaalisuuden syytä ja se, että nämä otukset saadaan nykyään näyttämään jo varsin realistisilta liikkeineen, kitoineen ja kynsineen. 

Lastenmielisten on siis syytä varoa Hippi Elmeriä. Ei tiedä vaikka Hippi Elmeri muuttuisi zombiksi tai kummitukseksi, kun Elmerin lopun aika tulee.